Ordinul celor șapte cavaleri – Alexandra Elena Stroia

IN STOC

40,00 lei

Cantitate :
SKU: 978-606-016-025-0 Categorii: , , , , Etichete: ,

Concluzia marelui dramaturg Ștefan Dumitrescu, Membru al Uniunii Scriitorilor Români:

«Pentru un lector obișnuit, „Ordinul celor șapte cavaleri”, cel de al doilea roman al Alexandrei Elena Stroia, iese din tiparele cunoscute ale romanului clasic. Este, în primul rând, o carte fascinantă, prin epic și discurs, prin stilul abordat, faustic, prin spectacolul imagistic debordant, prin mediile exotice și istorice pe care le străbat personajele, prin aura de mister, prin detaliile enorme, halucinate, prin viziunea de ansamblu cosmică și terestră totodată, dar și prin înțelesurile adânci despre Omul văzut ca mister al istoriei și despre lumea imensă, pe care ni le revelează autoarea, cu talent și cu inteligență.

Este de asemenea un roman psihologic, și aici meritele analitice ale autoarei sunt uimitoare, căci Alexandra Elena Stroia având lecturi întinse din psihologia subconștientului, (Freud, Yung, Adler, Zikerman) pătrunde în universul interior al omului, scotocind ca Dostoievski pe fundul oceanului subconștientului uman. Pentru că vrăjitorii, vampirii sunt „ființe” care locuiesc în lumea noastră interioară, își au rădăcinile în straturile profunde ale inconștientului uman.

Romanul „Ordinul celor șapte cavaleri” mai este de asemenea un spectacol cosmic, demiurgic în care autoarea asemenea unui regizor în care stă ascuns Ucenicul vrăjitor își pune personajele să iubească, să străbată spații imense, să se lupte între ele pe pământ, în văzduh, pe apă, într-un dans pe deoparte uman pe de altă parte comic, dându-ți impresia că asiști la o feerie.

Și nu în ultimul rând, romanul este o meditație pe cât de lucidă pe atât de profundă și de îndrăzneață asupra naturii umane, asupra emoțiilor, a calităților sufletului uman, fără să uite să ne reveleze acel mâl ancestral, animalic pe care subconștientul colectiv al umanității îl are și din care se hrănește. Puține romane am lecturat care să fie atât de complexe, de fabuloase, închegate în viziuni de mari dimensiuni, proiectate pe fundalul întunecat al istoriei.»

Coperta și ilustrațiile sunt realizate în nisip colorat.

Editura

Antim Ivireanul

Autor

Alexandra Elena Stroia

An apariție

2020

Coperta

Softcover

Format

A5

Număr pagini

334

Sigilată

Da

3 recenzii pentru Ordinul celor șapte cavaleri – Alexandra Elena Stroia

 1. 5 out of 5

  Violeta

  Merita citita, pe mine m – a captivat

 2. 5 out of 5

  Liliana

  A book with a story that will make you want to read more and more!

 3. 5 out of 5

  Camelia

  Tot ce ar trebui sa spun e sa o citiți. As face un trailer care sa ia cele mai fascinante scene din carte, dar nu exagerez când spun că întreaga carte e plina de evenimente captivante, care te vor tine in suspans până la ultima pagină. Ce crezi că știi din ceea ce se întâmplă atunci când citești, poate e altceva decât ce crezi 🤫. Twists & turns & all the best you could wish for in a story and more. Citeste-o și nu vei regreta 😉

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading...