Ordinul celor sapte cavaleri – Alexandra Elena Stroia

Ordinul celor sapte cavaleri – Alexandra Elena Stroia

40,00 lei

Qty:
Compare
SKU: 978-606-016-025-0 Categorii: , , , , Etichete: ,

Descriere

Concluzia marelui dramaturg Stefan Dumitrescu, Membru al Uniunii Scriitorilor Romani:

«Pentru un lector obisnuit, „Ordinul celor sapte cavaleri”, cel de al doilea roman al Alexandrei Elena Stroia, iese din tiparele cunoscute ale romanului clasic. Este, in primul rand, o carte fascinanta, prin epic si discurs, prin stilul abordat, faustic, prin spectacolul imagistic debordant, prin mediile exotice si istorice pe care le strabat personajele, prin aura de mister, prin detaliile enorme, halucinate, prin viziunea de ansamblu cosmica si terestra totodata, dar si prin intelesurile adanci despre Omul vazut ca mister al istoriei si despre lumea imensa, pe care ni le reveleaza autoarea, cu talent si cu inteligenta.

Este de asemenea un roman psihologic, si aici meritele analitice ale autoarei sunt uimitoare, caci Alexandra Elena Stroia avand lecturi intinse din psihologia subconstientului, (Freud, Yung, Adler, Zikerman) patrunde in universul interior al omului, scotocind ca Dostoievski pe fundul oceanului subconstientului uman. Pentru ca vrajitorii, vampirii sunt „fiinte” care locuiesc in lumea noastra interioara, isi au radacinile in straturile profunde ale inconstientului uman.

Romanul „Ordinul celor sapte cavaleri” mai este de asemenea un spectacol cosmic, demiurgic in care autoarea asemenea unui regizor in care sta ascuns Ucenicul vrajitor isi pune personajele sa iubeasca, sa strabata spatii imense, sa se lupte intre ele pe pamant, in vazduh, pe apa, intr-un dans pe deoparte uman pe de alta parte comic, dandu-ti impresia ca asisti la o feerie.

Si nu in ultimul rand, romanul este o meditatie pe cat de lucida pe atat de profunda si de indrazneata asupra naturii umane, asupra emotiilor, a calitatilor sufletului uman, fara sa uite sa ne reveleze acel mal ancestral, animalic pe care subconstientul colectiv al umanitatii il are si din care se hraneste. Putine romane am lecturat care sa fie atat de complexe, de fabuloase, inchegate in viziuni de mari dimensiuni, proiectate pe fundalul intunecat al istoriei.»

Coperta si ilustratiile sunt realizate in nisip colorat.

Informații suplimentare

Editura

Antim Ivireanul

Autor

Alexandra Elena Stroia

An apariție

2020

Coperta

Softcover

Format

A5

Număr pagini

334

3 recenzii pentru Ordinul celor sapte cavaleri – Alexandra Elena Stroia

 1. 5 out of 5

  Violeta

  Merita citita, pe mine m – a captivat

 2. 5 out of 5

  Liliana

  A book with a story that will make you want to read more and more!

 3. 5 out of 5

  Camelia

  Tot ce ar trebui sa spun e sa o citiți. As face un trailer care sa ia cele mai fascinante scene din carte, dar nu exagerez când spun că întreaga carte e plina de evenimente captivante, care te vor tine in suspans până la ultima pagină. Ce crezi că știi din ceea ce se întâmplă atunci când citești, poate e altceva decât ce crezi 🤫. Twists & turns & all the best you could wish for in a story and more. Citeste-o și nu vei regreta 😉

Adaugă o recenzie
X