Tihomer-Tugomer, eroul de la Posada 1330, printul mostenitor al voievodului Basarab I

Tihomer-Tugomer, eroul de la Posada 1330, printul mostenitor al voievodului Basarab I

35,00 lei

Qty:
Compare
SKU: 978-606-066-023-1 Categorie: Etichete: ,

Descriere

Tara Lovistei este o minunatie a naturii, localizata intre Muntii Fagarasului la nord-est, Muntii Lotrului la vest, fiind strabatuta, de la nord la sud, de Olt si care se imbratiseaza la Brezoi cu Lotrul si ale caror vai, precum doua surori siameze, se unesc printr-un cordon ombilical, alcatuind un tot unitar, aparate inspre sud de Muntii Coziei, cu Kogaionul sfant al dacilor si protejati de zeul nemuritor, Zamolxis.

Acestei tari, a Lovistei, i-a facut Dumnezeu un „cuib” nemaiintalnit nicaieri sub forma de covata, ale carui laturi de 20 de km, asezate la poalele muntilor, loc de salasuire a dacilor, plin de viata, unde ei aveau la indemana, pentru hrana lor, atat munca agricola pentru cresterea vitelor, cailor si oieritul, cat si mult peste si animale de vanat. Totodata, in Tara Lovistei gasim drumul „Calea Mare”, mijloc de comunicare intre dacii de pretutindeni, trecand dealul Salatrucului, spre Arges sau Pasul de la Turnu Rosu spre Transilvania. Pe parcursul timpurilor, aceasta cale a fost folosita de multe popoare barbare, care, in drumul lor spre Europa Occidentala, au convietuit cu populatia locala, lasand si ei o parte din samanta lor pe aici.

Tara Lovistei este cunoscuta inca din epoca romana, cand ei au gasit aici o populatie bastinasa, dovada fiind Podul de la Caineni, de peste Olt, numit PonsVetus. Daca romanii i-au spus Podul cel Vechi, inseamna ca el exista dinainte de venirea lor.

Informații suplimentare

Editura

Rotipo

Autor

Constantin Ionitescu

An apariție

2020

Coperta

Softcover

Format

A5

Număr pagini

148

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tihomer-Tugomer, eroul de la Posada 1330, printul mostenitor al voievodului Basarab I”
X