Nisipotamia – Gabriel Draghici

Nisipotamia – Gabriel Draghici

30,00 lei

Qty:
Compare
SKU: 978-606-066-013-2 Categorii: , Etichete: ,

Descriere

Dupa debutul cu „De cinci lei parizer”, o carte de povestiri in care se teseau evenimente magice in conturile vietii de zi cu zi, aparuta tot la editura Rotipo din Iasi in 2018, autorul revine de data aceasta cu un volum cuprinzand sapte piese de teatru scrise intr-o maniera preponderent suprarealista cu interferari absurde exprimate printr-un comic insolit, eliptic si luxuriant. Ne aflam intr-o lume de granita stranie, surprinzatoare si imprevizibila.
In esenta este vorba despre dictatura: dictatura ideologica, a banilor, dictatura majoritatii, dictatura tehnologiei, dictatura zvonurilor. Subiecte sunt ingrijorator de actuale: poluarea ajunsa la ultima consecinta si victimele oricaror schimbari (in „Nisipotamia”), birocratia si forma fara fond (din „Mos Craciun rasare”), discriminarea si intoleranta (din „Poveste cu sase personaje despre un domn foarte tacut”), ipocrizia (din „Saracii oameni bogati”), tehnologia care transforma lumea printr-un rege demiurg (in „Ziua darurilor”), tehnologia care dezumanizeaza (in „Reset sau Ce e cu butonul acesta?”), fake news-urile (din „Martipanii” – piesa care se apropie cel mai mult de absurd.
Decorurile sunt unitare, fara prea multe si financiar costisitoare elemente. Oricare piesa ar putea fi jucata (cu mici ajustari) si in spatii neconventionale, ori numai lecturata sau adaptata teatrului radiofonic. Actiunea se petrece intr-un timp oarecare, fie in trecut, fie in viitor, fie intr-o istorie alternativa, ori intr-un timp anacronic.

Informații suplimentare

Editura

Rotipo

Autor

Gabriel Draghici

An apariție

2020

Coperta

Hardcover

Format

A5

Număr pagini

296

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Nisipotamia – Gabriel Draghici”
X