De cate ore este nevoie pentru a citi o carte

Ecranizarea unei opere literare nu va fi niciodata atat de buna precum cartea in site. Si sa fim seriosi, presati de timp, suntem tentati tot mai des sa alegem filmul in detrimentul cartii.

Un studiu realizat de platforma Picodi.com iti dezvaluie toate secretele de care ai nevoie pentru o lectura cat mai placuta.

Pentru Game of Thrones este nevoie in jur de 97 de ore de citit. Si asta in conditii in care ultimele doua carti nu au fost inca lansate.

Pe locul doi este cel mai iubit vrajitor din generatia noastra. Cartile „Harry Potter”, semnate de J.K. Rowling, te solicita doar 65 de ore. Aceste intervale de timp sunt estimate pentru un cititor mediu.

In acest studiu sunt enumerate si carti pe care daca le citesc dureaza in jur de doua ore, cam timpul pe care il aloc unui film. „Micul Print”, „Alice in tara Minunilor” sau Alchimistul de Coelio, care-ti va rapi doar 2.5 ore.

Concluzia clasamentului este ca daca am citi cate 8 ore pe zi, practic programul de munca al fiecaruia, citirea tuturor bestsellerurilor ar dura 42 de zile.

sursa: mediafax.ro